Περιγραφή
Ποικιλιακή Σύνθεση
Cabernet Sauvignon 40%, Merlot 25%, Syrah 20%, Αγιωργίτικο 15%
Οινοποίηση
Κλασική ερυθρά οινοποίηση στους 24οC. Στη συνέχεια μηλογαλακτική ζύμωση και ωρίμανση πάνω στις φίνες λάσπες για 2 μήνες. Στην υπόγεια κάβα, οξειδωτική παλαίωση στα γαλλικά δρύινα βαρέλια για 14 μήνες καθώς και αναγωγική παλαίωση στις φιάλες για 12 μήνες.
Γευστικά Χαρακτηριστικά
Βαθύ πορφυρό χρώμα, με αρώματα φραγκοστάφυλου, αγριοκέρασου και δαμάσκηνου. Γεύση πληθωρική, ισορροπημένη οξύτητα με αρώματα βουτύρου και βανίλιας.
Αρμονία
Κόκκινα και λευκά κρέατα με κόκκινες σάλτσες, όπως κοτόπουλο με δαμάσκηνα και πατάτες ή μοσχαράκι στη γάστρα με κόκκινη σάλτσα. Σκληρά τυριά όπως τσένταρ και κεφαλογραβιέρα.
Σερβίρεται στους 16-18οC.